Eurospin Velika Gorica

Završen je projekt izgradnje građevine poslovne namjene Eurospin u Velikoj Gorici
  • INVESTITOR: EUROSPIN HRVATSKA d.o.o.
  • IZVOĐAČ: STRABAG d.o.o.
  • TRAJANJE PROJEKTA: 09.03.2020. - 06.08.2020.
  • VRIJEDNOST PROJEKTA: 3.228.991,11 EURPredmet izgradnje u Velikoj Gorici bila je građevina poslovne namjene Eurospin. Eurospin je lanac diskontnih trgovina koji prodaje isključivo svoje proizvode, a trgovina u Velikoj Gorici je jedna od prvih u Hrvatskoj.Građevina je pravilnog pravokutnog oblika u jednoj etaži s aneksima na sjevernom dijelu i aneksom na južnom dijelu istočnog pročelja. U vanjskom prostoru na parceli se nalazi parkiralište, dostavno dvorište te uređene zelene površine.
  • GBP: 2201,31 m²
  • Parking: asfalt 2500 m² i betonski opločnici 1600 m2
  • Dostavna površina: 800 m²
  • Zelena površina: 2000 m²

Konstrukcija se sastoji od montažne ab konstrukcije koja je postavljena na nosivu konstrukciju izvedenu monolitno na gradilištu. Nosiva konstrukcija nadstrešnice izvedena je u čeliku te je pokrivena panelima i profiliranim limom.

Pogled nadstrešnice izveden je od kompozitnog materijala (alucobond). Prednju stranu nadstrešnice čine horizontalno postavljene lamele od kompozitnog drveta WPC. Preostala fasada na objektu izvedena je od panela sastavljenog od opeke i xps-a.

Podne površine trgovine izvedene su kao dvostruko armirane ab ploče dok je završni sloj izveden od keramičkih pločica kao i dio vanjskih površina ispod nadstrešnice. Dostavno dvorište izvedeno je kao gotovi AB pod s kvarcnim posipom. Unutarnji zidovi izvedeni su kao gips kartonski zidovi dok je mali dio prostorija izveden od betonskog bloka.

Izgradnja kompleksa s parkirnim površinama i okolišem trajala je točno 150 kalendarskih dana. Opremanje trgovine opremom i uređajima odvijalo se za vrijeme izgradnje te su uloženi veliki napori kako bi se koordinirala izgradnja i opremanje. Rezultat svih uloženih napora je moderan kompleks sa svim potrebama koje nosi užurbana svakodnevnica gradskih naselja.

Na web stranici objavljen na 12.10.2020 - Posljednji objavljeni na 13.10.2020 11:52:38